Exercitii fizice pentru abdomen

Exercitii fizice pentru abdomen (video) este necesara stabilirea unei pozitii confortabile, in care persoana sta intinsa pe spate, pe o saltea speciala de gimnastica. Respiratia corespunzatoare este foarte importanta, pentru ca aceasta creste rezistenta la efort, de aceea se realizeaza respiratii profunde (inspir nazal profund, urmat de un expir prelungit). Se realizeaza aproximativ 10-15 ridicari pentru fiecare exercitiu in parte... exemple de exercitii "imagini mai jos"... Exercitiile pe care ti le propun, actioneaza asupra fiecarei zone a musculaturii abdominale in parte - abdomenul superior, inferior si partile laterale.


Intinde-te pe spate, pe o suprafata plana, pune-ti mainile dupa ceafa si indoaie usor genunchii. Concentreaza-te asupra musculaturii abdominale, care trebuie sa fie deja incordata in momentul in care incepi sa lucrezi efectiv.

Ridica usor trunchiul, tinand bratele tot dupa ceafa, pana cand ajungi in pozitie sezand. Ramai in aceasta pozitie doua secunde si revino incet la orizontala.

Genunchii se indoaie (se formeaza un unghi de 45 de grade). Mainile se aseaza la ceafa si se realizeaza apoi ridicarea usoara a toracelui concomitent cu adductia (miscare de aducere, apropiere de corp a membrului) fiecarui membru inferior (se realizeaza o miscare asemanatoare pedalatului pe bicicleta, insa in pozitie culcata).

Culcata pe spate, cu mainile la ceafa, indoaie genunchii si incruciseaza picioarele. Executa abdomene, dar - un amanunt important - inclina-te oblic si, daca genunchiul pus deasupra este cel drept, vei executa miscarea orientand cotul opus. Genunchiul drept - cotul stang si viceversa. Dupa 5 astfel de ridicari, alterneaza.


Intinde-te pe o parte, sprijinidu-te in cot, ghenunchi drepti si pune o mana sub cap sau in sold. Incordeaza musculatura abdominala (cel mai bine este sa te concentrezi in exclusivitate asupra muschilor laterali, asupra carora actioneaza exercitiul). Ridica-te incet, tinand mana tot la ceafa, ramai in aceasta pozitie 2 secunde si revino. Este recomandat sa efectuezi cate 5-10 ridicari de acest gen, dupa care schimba bratul.


Imagini: sanatateata
... Tonifierea abdomenului

4 comentarii:

 1. se pot face si acasa , dar cel mia bine este sa mergi intr-o sala

  RăspundeţiȘtergere
 2. Anonim23:48:00

  Eu fac chiar acum aceste exercitii.

  RăspundeţiȘtergere
 3. Anonim14:54:00

  foarte foarte util

  RăspundeţiȘtergere
 4. Anonim23:23:00

  da foarte utile

  RăspundeţiȘtergere

Ai ceva de zis???
- NU ţine în tine... dă frâu liber gândurilor tale ...

Articole noi